İLÇEMİZİN DAMAK ÇATLATAN LEZZETİ
TAVAS BAKLAVASI
Köklü bir tarihi mirasa sahip Tavas'ın mutfak kültürü de aynı güzellikte çıkar karşımıza... İlçenin meşhur yemekleri Tavas'ın adını yüceltemeye devam etmektedir.
Tavas Baklavası yöre ile özdeşleşmiş uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası haline gelmiş bir üründür.Ayrıca ürünün hazırlanması, pişirilmesi ve dilimlenmesi ustalık gerektirmektedir.
Tavas baklavası, nişan, kına, düğün, bayram ve tüm özel günlerde imece usulü ile kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve elle yenmesi tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısı olarak biliniyor. Tavas baklavası yapmak ayrı bir zanaattır. 40 kat yufkanın her sırasına dökülen cevizlerin şerbetle buluşması damaklarda unutulmayacak lezzetler bırakır. Sarı sert baklavalık buğday, kepekli ve arpa unuyla yapılan baklavanın taş fırında pişirilmesi öneriliyor
Tavas Belediyesi tarafından 2016 yılının Aralık ayında Tavas Baklavası olarak yapılan başvuru Türk Patent Enstitüsü’nün onayı ile tescillendi.